2011 LYS-2 Fen Bilimleri Soru yorumları

Fizik Testi Soru Yorumları

2011 LYS Fizik Testi sınavında 30 soru soruldu. Bu soruların tamamı ilköğretim ve lise müfredatını kapsıyordu. Tartışma gerektiren ya da hatalı soru yoktu. 2011 LYS sınavının geçen yıllarda yapılan sınavlara göre zor ve seçici nitelikte bir sınav olduğu, daha çok işlem ve yorum yeteneği gerektirdiği göze çarpıyor. 2011 LYS Fizik sınavında dikkat çeken zor sorular arasında; stroboskop sorusu, rölativistik momentum sorusu, kuvvet sorusu, indüksiyon emk sorusu ve elektik akımı sayılabilir. Bu sınavda 12 soru işlem, yorum ve dikkat gerektiriyordu. Mekanik ve elektrik-Magnetizma konularından çıkan soru sayısı diğer konulara göre biraz daha fazlaydı.

Kimya Testi Soru Yorumları

2011 LYS Kimya soruları daha önceki yıllarda çıkmış sorulara tamamen paraleldi. YGS müfredatına dahil olan konulardan soru gelmedi. Sorular son derece kolaydı. Büyük çoğunluğu itibarıyla konuların temel bilgilerini içeriyordu. Tüm konuları çalışıp yeterince soru çözen adayların zorlanmayacağı bir sınav oldu. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda organik kimya 11 soruyla sınavın en önemli kısmını oluşturuyordu.

Biyoloji Testi Soru Yorumları

2011 LYS Biyoloji Testi soruları geçen seneki lys ye göre daha seçici sorulardan oluşmuştur. 4-5 soru öğrencileri zorlayacak kadar ayrıntılı olmuştur.
Ekoloji konularından normalden fazla sayıda soru sorulmuştur. Bazı sorular ise çok kolay olmuş. Seçici soruların oluşu, bu yıl sıralamada en etkili branş biyoloji olabileceğini söyleyebiliriz.

Kaynak : Fem Rehberlik Servisi

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER