En Güzel İnsan Hakları Haftası Şiirleri

En Güzel İnsan Hakları Haftası Şiirleri
Tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu hakikati üzerine bina edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 64 yıl önce bugün, 10 Aralık 1948 tarihinde, ilan edilmiştir. Ülkemiz tarafından ilanının hemen ardından 6 Nisan 1949da onaylanan Beyannamenin BM Genel Kurulunca kabul edildiği 10 Aralık tarihi, insan hakları bilincinin tüm dünyada yerleşmesi ve gelişmesi açısından Beyannamenin taşıdığı anlam ve önemin dünya kamuoyunca paylaşılması amacıyla, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmakta.
Güç ve kudret sahibi diktatörlerin gemlenemez ihtirasları uğruna, sürgünler, soykırımlar ve kitlesel bombardımanlarla her dil ve dinden milyonlarca masum insanın hayatına acımasızca kıyılan 2. Dünya Savaşı gibi felaketlerin bir daha yaşanmaması için oluşan evrensel mutabakatın eseri olan Beyanname, taşıdığı ilke ve değerler ile insanlığın aydınlık yüzünü temsil etmektedir.
Yaşanan trajedilerin altında, kendinden saymadıklarına karşı kin ve düşmanlık aşılayan dogmalar ve ideolojilerin insana verilen değeri yok etmesinin yattığı gerçeği karşısında,İnsan Hakları Evrensel Beyanname ile insanlık ailesinin tüm üyelerinin niteliğinde bulunan onurunu ve eşit ,ayrılmaz haklarını tanımanın dünyada özgürlük, adalet ve barışın temeli olduğu ilan edilmiştir. Bunun anlamı şudur, hangi dil, din, ırk, renk, cinsiyet, etnik köken veya siyasi düşünceden olursa olsun bütün insanların hürriyet ve haysiyetleri teminat altına alınmadan evrensel barışa ulaşılamayacağı ve dünyanın yaşanılacak bir yer haline gelemeyeceğidir. Bu anlayışın en önemli sonucu ise, insan hakları alanının devletlerin sorgulanamaz egemenlik yetkilerinin dışında kabul edilmesi ve dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın insan hakkı ihlâllerini önlemenin tüm ulusların ortak sorumluluğu haline gelmesi olmuştur. (ihbden alıntıdır)
Şu İçerikler İlginizi Çekebilir
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi
İnsan Hakları Haftası Hakkında
İnsan Hakları Haftası Açıklama
İnsan Hakları Haftası Konuşma Metni
İnsan Hakları Haftası Güzel Sözler
İnsan Hakları
İnsanlar
İnsan Hakları
İnsan Hakları Uğruna
10 Aralık insan hakları haftası görselleri
İnsan hakları haftası 10 Aralık
10 Aralık İnsan Hakları Haftası Dökümanları
İnsan hakları haftası kutlama programı 2012-2013
İnsan hakları haftası şiirleri ve özlü sözleri

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER